40 ezer családnak nyújt karácsonyi segítséget az Élelmiszerbank

Az idei karácsony leggyönyörűbb díszei - Dekorációs körkép
Vágólapra másolva!
Mintegy 40 ezer nélkülöző családnak nyújthat segítséget karácsonykor a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, miután az elmúlt hétvégén 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a szervezet önkéntesei.
Vágólapra másolva!

Az adományozott tartós élelmiszer mennyisége 75 tonnával haladja meg a tavalyit: a karácsonyi gyűjtés csaknem 150 városban és 300 helyszínen zajlott péntektől egészen vasárnapig. Az akcióban ötezer önkéntes vett részt.

Az idei karácsony sokaknak gyönyörű lehet Forrás: KIKA

Az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházlánc üzletiben összegyűjtött adományokból az Élelmiszerbank több mint 40 ezer csomagot állít össze, amelyeket helyi karitatív szervezetek segítségével kívánnak eljuttatni még karácsony előtt a rászoruló családoknak. A lakosság által adományozott élelmiszer többsége tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, valamint szaloncukor és édesség volt.

- idézi a közlemény Cseh Balázst, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnökét. A karitatív munkához csatlakoztak a Centrál Színház művészei, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Papp János, Rudolf Péter és Kovács István is.

Az idén tízéves szervezet csaknem 300 ezer nélkülözőt segít 220 partnerszervezeten keresztül, megalakulása óta több mint 34 ezer tonna élelmiszert osztottak ki mintegy 14,6 milliárd forint értékben.