Nem kell Bécsig menni az adventi vásárért

adventi vásár budepest bazilika
Adventi kapu a Bazilika előtt
Vágólapra másolva!
Évről évre sokan utaznak Ausztriába, hogy a bécsi adventi vásáron egyenek, igyanak, feltöltődjenek. A hat eurós lángosokon túl a távolság, a parkolás és a nyelvtudás hiánya is problémát okozhat. Nem véletlen, hogy egyre többen valamelyik budapesti rendezvényt választják – hangulatban itt sincs hiány.
Vágólapra másolva!

A Bazilika előtti Szent István tér és a Zrínyi utca középtempós forgatagába látogattunk el, hogy megtudjuk, mit érdemes enni és inni az adventi napokban az arra járóknak. A tér egyik attrakciója minden évben a korcsolyapálya, amit hangulatos fényeivel ölel körül a sok-sok stand.

Adventi kapu a Bazilika előtt Forrás: Zirig Árpád

A gyertyák, a fényfüzérek és a középső kék díszítésű karácsonyfa megalapozzák a délutánt – olyan észrevétlenül kívántunk rá a forralt borra, hogy magunk is meglepődtünk.

A sima tea három decije 350-450 forint, a forralt bor 800 és 1000,

míg a puncs, vodkás-gyümölcsös-tea bizony ezer forint fölött van.

Vidékies dizájn Budapesten Forrás: Zirig Árpád

Úgy tűnik, a külföldiek legényesen pálinkáznak – talán ettől jött meg a vásárlói kedvük, hisz a csecsebecsés standoknál magyart alig láttunk. A büféknél és a food truckoknál már vegyesebb a nemzetiségi összetétel, úgy tűnt, a környező épületekből többen lefutottak egy különleges ebédre.

Nem mindenki Bécsbe megy Forrás: Zirig Árpád

1000 alatt kihívás enni,

egy személyre nyugodtan számoljunk 1500-2000 forintot, de simán otthagyunk 3000-et, ha valamit innánk is hozzá.

Árban ott járunk, mint az osztrákok, de a benzinnel talán spórolhatunk annyit, hogy megérje.

A mexikói büfénél is érdemes megállni pár falatra Forrás: Zirig Árpád

Görgessék végig képválogatásunkat, s ha valami finomságra rákívánnak, ne feledjék: ezért csak Budapest belvárosáig kell menni, vásározni Magyarországon is lehet.

A japán lányok dícsérték a tócsnit Forrás: Zirig Árpád
Cipóban a gulyásleves, a külföldiek dícsérték Forrás: Zirig Árpád
Sok arra járó dícsérte a rusztikus berendezést Forrás: Zirig Árpád
Magyaros kolbászos ebéd Forrás: Zirig Árpád
Készül a balkáni pljeskavica Forrás: Zirig Árpád
A Befaló Bill az amerikai stílusú BBQ-t kínálja Forrás: Zirig Árpád
Bőséges kínálat húsevőknek Forrás: Zirig Árpád
Balkáni ízek az asztalon Forrás: Zirig Árpád
Szicília csemegéket is kínálnak Budapesten Forrás: Zirig Árpád
Forralt bor vörösből Forrás: Zirig Árpád
Alkoholos is, forró is, passzol Gergely Edit remek könyvéhez Forrás: Zirig Árpád
Bogyós gyümölcsök kerülnek a teába Forrás: Zirig Árpád
Még nincs túl hideg, de volt, aki örült a meleg italnak Forrás: Zirig Árpád
Magyaros kolbászos ebéd Forrás: Zirig Árpád
Ön is adhat borravalót Forrás: Zirig Árpád
Vöröshúsok, rák? Ugyan, ugyan... Forrás: Zirig Árpád
Gnocchi, azaz nyoki, ebből ered a magyar nokedli szó - ez volt a legkisebb food truck Forrás: Zirig Árpád
A karácsonyi teás italba itt vodka került Forrás: Zirig Árpád
A sajtburgerre vágyók kedvence lehet Forrás: Zirig Árpád
Óriási buci, méretes sajt, szerettük Forrás: Zirig Árpád
A Kolbice mini falatkái: kicsik, de finomak Forrás: Zirig Árpád
Még nincs óriási tömeg, naná, ezres egy forralt bor Forrás: Zirig Árpád
A Zing hamburgerese tér-idő ugrást hajt végre Forrás: Zirig Árpád
Finom liofilizált, azaz hidegen szárított málna az akácmézben Forrás: Zirig Árpád
A jégpályánál áll a karácsonyfa Forrás: Zirig Árpád
Négyzetes fánkok a Boxnál: nem csak kockáknak! Forrás: Zirig Árpád