Borkarácsonyfa a jégpályán

balaton bor balatonbor
Vágólapra másolva!
A városligeti Műjégpályán mutatkoznak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói; a kedd esti Adventi Balaton Szalonon kóstolhatók lesznek máshol még nem elérhető borok, és a jégen Borkarácsonyfát is állítanak.
Vágólapra másolva!

A rendezvényen mintegy 40 balatoni bort, a gasztrostandokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek, a családi pincészetek pedig itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba.

Forrás: BalatonBor

Az olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modellértékű a kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként megkóstolni a BalatonBort – árulta el Kardos Gábor, a Balatoni KÖR elnöke.

Az esemény leglátványosabb attrakciója idén is a Borkarácsonyfa-állítás lesz a Műjégpályán, majd a fűtött díszteremben várják az Adventi Balaton Szalon vendégeit, akik jégpályabelépő megváltása nélkül is bejuthatnak a rendezvényre.