Csaknem 300 étterem csatlakozott a torkos csütörtökhöz

bécsi diéta, steak salátával, illusztráció
Vágólapra másolva!
Csaknem 300 étterem csatlakozott a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz, a február 11-i torkos csütörtökhöz - közölte a Magyar Turizmus Zrt.
Vágólapra másolva!

Az étterembe járás népszerűsítését segítő nap során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező fél áron adni, azonban minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes italfogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozóknak. A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban szerepelni nem lehet.

Bécsi diéta, vagyis steak salátával Forrás: AFP

Az olyan szolgáltatók, amelyek kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt az akcióban. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban ezt önkéntes alapon megtehetik.

Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én zárul - közölte a Magyar Turizmus Zrt. A résztvevő vendéglátóhelyek listája folyamatosan bővül, és megtekinthető az akció hivatalos weboldalán.