Ismét öngyilkos lett egy sztárséf

2016.02.01. 09:43

Feltehetőleg öngyilkos lett január 31-én, vasárnap a világ egyik legjobb séfje: a Föld legkiválóbb és legdrágább éttermei közé sorolt svájci Restaurant de l’Hotel de Ville in Crissier vezetője 44 éves volt.

Otthonában találtak rá Benoit Violier holttestére – a vizsgálatot vezető svájci rendőrség helyszíni szemléje szerint a szakács nagy valószínűséggel lelőtte magát. A Lausanne melletti három Michelin-csillagos Restaurant de l’Hotel de Ville-t feleségével együtt vezette – a világ 48 országának 1000 legjobb éttermét értékelő francia La Liste decemberi közleménye szerint az ő konyhájuk végzett az élen.

Optimista volt

Benoit Violier 44 éves voltForrás: Origo

Akkor Violier elmondta, hogy „csodálatos és kivételes dolog ez nekünk. Ez a helyezés még jobban motivál majd bennünket.” – nem véletlen, hogy a sikerei csúcsán levő séf döntését nem csak a család, a vendégei, hanem a szakma is teljes értetlenséggel fogadta. A séfet ma, február 1-én Párizsban az új Michelin-kalauz bemutatójára várták.

A házaspár 2012-ben vette át az étterem vezetését mentoruktól, Philippe Rochat-tól, a francia konyha ikonikus figurájától. Szomorú véletlen, de ő is a közelmúltban hunyt el - tavalyi kerékpárbalesete tragikus kimenetelű volt.

Ilyen csemegéket alkotottForrás: Origo

A La Rochelle-ből, borászcsaládból származó szakember karriere rendkívül meredeken emelkedett az utóbbi években – néhány év alatt a francia luxusgasztronómia sztárja lett. A helyi és szezonális alapanyag-választásról híres Violier hobbija a vadászat volt. A svájci állampolgárságot két évvel ezelőtt szerezte meg.

Az elmúlt években több séf is a halált választotta: Bernard Loiseau és Homaro Cantu is önkezével vetett véget az életének, míg Martin Sten Bentzennel a stresz végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!