Így működik a világ egyik legjobb étterme

noma étterem dánia
Sokan szeretnének legalább egyszer belépni azon az ajtón
Vágólapra másolva!
„Elhiszed, hogy ez a világ legjobb étterme? Dehogy hiszed, ez egy nevetséges megállapítás. Azonban ez a minősítés örökre megváltoztatta ezt a helyet” – vallja a világ egyik legjobb és leghíresebb éttermének főszakácsa. A Nomáról készült filmből kiderül, hogy mi zajlik annak az étteremnek a falai mögött, amely miatt sokan hajlandóak Dániába utazni csak azért, hogy egyenek egy jót.
Vágólapra másolva!

A Noma egy többszörösen díjazott, világhírű étterem, Dánia büszkesége. A legtöbb ember el sem tudja képzelni, mi zajlik egy ilyen hely falai mögött: milyen ételek készülnek, hogy néz ki egy munkamegbeszélés, hogy fest a tálalás?

Sokan szeretnének legalább egyszer belépni azon az ajtón Forrás: AFP/Scanpix Danmark/Casper Christoffersen

Ha valaha is szeretett volna bekukkantani a Noma ajtója mögé, a róla készült film most kielégítheti ezt a szükségletét, nagyobb költségek nélkül.

A filmből kiderül, hogy

az ott dolgozó emberek valóban megszállottak

és tulajdonképpen művészet az, amit az étellel csinálnak. Maguk is így látják, ez többek között a narrációból is kiderül: „Amikor főzünk, egy nyelvet alkotunk meg. Azonban itt az abc nem betűkből, hanem hozzávalókból áll össze. Minél több elemből dolgozunk, annál szebb nyelvet hozhatunk létre”.

René Redzepi Forrás: AFP/Ben Stansall

De az is világos, hogy a séf, René Redzepi nem egy sótlan alak, hanem egy karizmatikus, humoros személyiség, akinek tényleg el lehet hinni, hogy a recepteket nem követi, hanem alkotja.