Amerikában nyert bronzérmet a magyar csípős befőtt

2016.02.09. 21:36

Kilencedik alkalommal rendezték meg New Yorkban a pikáns csemegék versenyét, a The Hot Pepper Awards-ot, melyen először indultak magyarok és rögtön érmet is szereztek.

Negyvenkét kategóriában, közel kétszáz induló mérte össze csípős termékeit. A Chili Hungária Manufaktúra a Hab'n'go fantázianevű különlegességgel indult és kategóriájában a harmadik helyezést érte el - a 2015. júliusi világbajnoki, a szószok között elért aranyérem után ez újabb komoly eredmény. 

The Hot Pepper Awards: a harmadik a Chili Hungária ManufaktúraForrás: Origo

„Amerikában, főleg New Yorkban kimondottan nehéz külföldiként sikert elérni. Nehéz bekerülni ebbe a zárt világba, ahol jól ismert cégek képviselik az Egyesült Államok ízeit. A Hab'n'go azonban egyedülálló a maga nemében, erre azonnal felkapta fejét a zsűri is.” – tudtuk meg a Chili Hungáriától.

Mi a lényeg?

Ez egy habanero befőtt mangóval, innen a név: HABanero aNd manGO. Alapvetően csípős szószokat és paprikakrémeket készítenek a chili termelők, de aki tovább akarja gondolni, az készít savanyúságot is. A cég azonban valami mással akart előrukkolni.

Így jött a befőtt, ami édes és ehhez pont passzol a habanero paprika, ami alapból gyümölcsös ízű és illatú. A kilencedik The Hot Pepper Awards-on az Open Class csoportba nevezték, ahol leginkább chilis csokikkal versenyzett együtt – ennek tükrében komoly siker a magyar bronzérem.

  1. Fireland Foods - Chili-Schokolade Sauerkirsch & Habanero
  2. Caribbean Food Shack - Angela's Tamarind Chutney
  3. Chili Hungária - Hab'n'go

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK