Túl kövérek a magyar gyerekek, hamarosan baj lesz!

Bad Santa fat children child actors scene still HORIZONTAL kövér gyerek
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A duci gyerekek felnőttként is rosszul járnak: a szakemberek szerint a gyermekkori elhízás miatt sokkal hamarabb megjelenhetnek a szív- és érrendszeri betegségek.
Vágólapra másolva!

Az elhízás elleni harc évének hirdették meg 2016-ot az Összefogás a gyermekek egészségéért programban részt vevő szervezetek. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta:

Az Összefogás a gyermekek egészségéért kezdeményezésben a gyermekgyógyászat és betegségmegelőzés legismertebb szakmai szervezetei vesznek részt: a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet mellett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, valamint a Nestlé Hungária.

A gyerekek érdeke Forrás: The Picture Desk/Tracy Bennett

Póta György kiemelte: a gyermekkori elhízás nyomán a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az ízületi betegségek jóval előbb, már a harmincas éveikben járóknál is jelentkezhetnek.

A szakember szerint hosszú távon a gyermekkori megelőzés lehet igazán eredményes.

Céljuk, hogy a gyermekeket és a szülőket is egy sokkal egészségesebb táplálkozás felé tereljék

- fejtette ki a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke, külön kiemelve a szénhidrátok és az édességek visszaszorítását.