Borravalót készpénz nélkül is adhatunk

A pálinkafesztiválon mutatkozik be az új rendszer
Vágólapra másolva!
Nincs nálunk készpénz, de azért adnánk borravalót? Mostantól nem csak szóval, bókkal és kedves pillantásokkal fejezhetjük ki elégedettségünket, ha kártyás fizetésre kerül sor. Az új rendszer a Belvárosi Pálinka Napokon mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

2016. április 28-30. között a Városháza parkban ismerkedhetünk meg a HelloPay rendszerével, amelynek segítségével feltöltős fesztiválkártyával és paypass-es bankkártyával is úgy fizethetünk, hogy az előttünk levő terminál képernyőjén egy virtuális mezőt, a borravalócsúszkát érintve határozhatjuk meg, hogy mennyi borravalót szeretnénk adni. „Természetesen nulla is választható” – mondta Szini Béla, a HelloPay vezetője az Origónak.

A pálinkafesztiválon mutatkozik be az új rendszer Forrás: Zirig Árpád

„A fesztiválkártyák és a készpénzmentes fizetések világában nem létező fogalom a borravaló, pedig az egész világban egy elfogadott vevőelégedettségi index, sőt anyagi jelentősége miatt sokat számít a dolgozóknak is.

Az első korty mindenkit érdekelt Forrás: Zirig Árpád

A kétéves fejlesztésünk és a szabadalmaztatott megoldásunk célja, hogy ez a méltányos rendszer visszakerülhessen a vendéglátásba. Emellett

de a vevői oldalon hasznos információkat vagy reklámokat is megjeleníthetünk.” – tette hozzá a vendéglátással 1993 óta foglalkozó szakember.

Aranyló törköly a pohárban Forrás: Zirig Árpád

Tudta?

Hazánkban (a Szja törvény 1. számú mellékletének 4.21. alpontja értelmében) a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló adómentes.

A március 30-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg külföldön sincs ilyen jellegű elektronikus szisztéma – egyedülálló a magyar szabadalom adta integráltság. Kérdésünkre, hogy más fesztiválokon is megjelenik-e borravalót támogató kártya, Szini Béla elmondta:

Kézzel választjuk ki a borravaló mértékét Forrás: Zirig Árpád

„Több helyen is prezentáltunk, a legnagyobb fesztiválokkal, köztük a Szigettel is tárgyalunk – megállapodás közeli állapotban vagyunk, bízunk az együttműködésben.”

Nézze meg a helyszínen készült videónkat!

Elég egy mozdulat csupán Forrás: Zirig Árpád