A legdrágább kebab 361 ezer forint

Önder Şahan hazav kebab
Vágólapra másolva!
A kebab sokunk számára igazi szükségkaja: pont jó lesz, amikor nincs semmi más a közelben, vagy az éjszaka közepén a belvárosban ránk tör a pusztító kammoghatnék.
Vágólapra másolva!

A Hazev étterembe talán kevesen térnek be impulzusvásárlóként, ha mégis, vagy elszaladnak az árakat látva, vagy úgyis aranyszínű Lamborghinivel érkeztek:

a londoni Canary Wharfnál található étteremben kapható kebab 925 font, vagyis 361 ezer forint

– a világon nincs ennél drágább.

Megreformálná a kebabot? Forrás: Youtube / Ruptly TV

Önder Şahan séf nagyon biztos magában, saját állítása szerint nincs senki, aki 1000 font alatt jobbat készít nála. A Royal Kebab néven árult ételben mindenből a legjobb van: olyan apróságokra is figyel, mint a zöldségekhez használt 25 éves olasz borecet, amelynek palackja 72 ezer forint.

Önder Şahan a legjobbat kínálja Forrás: Youtube / Ruptly TV

A hús egyik fele japán wagyu marhából készül, amit remekül kiegészít a tejes bárányból és kecskéből készült kofta húspogácsa. Ezek mellé tökéletesen passzol a kucsmagomba és a speciális francia Chaumes sajt a cukkinivirággal. Török bazsalikom, csicsóka és a világ legjobbjának tartott La Vallee des Baux olívaolaj – csak a legnemesebb hozzávalókkal dolgozik Şahan mester.

Az 1966-ban, a törökországi Karsban született séfnek missziója, hogy a kebab igazi, nemesebbik arcát is megmutassa. A 22 éve Londonban élő szakács jelenleg 15 vendéglátóhelyet üzemeltet – ezek közül a Hazev a legelegánsabb.

A Hazevban nincs forgó nyárs Forrás: Youtube / Ruptly TV