Bezzeg Bécsben már hullámvasúton jön a vacsora

Rollercoaster restaurant Bécsben
Vágólapra másolva!
A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első hullámvasút-étterme: rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. A gasztronómiai élményt fényjáték egészíti ki. 
Vágólapra másolva!

Az osztrák fővárosban megnyitott gasztronómiai élményközpont a hetedik rollercoaster restaurant a világon – hozzánk ez van legközelebb. Ráadásul több újítást is bevezettek: robotok mixelik a koktélokat, ők indítják útnak a rendeléseket, a háromnegyed óránként megtartott fényjátékshow alatt pedig még táncot is lejtenek.

Rollercoaster restaurant Bécsben Forrás: Origo

Az ételválaszték főleg a burger, pasta, saláta és rántott hús variációiból tevődik össze. Ezután

a konyhában elkészített ételeket két robot helyezi a szállítószalagra,

majd a becsomagolt fogásokat katapulttal gyorsítják fel a megfelelő sebességre, hogy végig tudjanak menni a hullámvasutaknak is becsületére váló pályán. A lábosban tálalt ételek és italok így akár a 30 km/h sebességet is elérhetik a felszolgálás alatt.

Az új gasztronómiai koncepció jegyében a látványos fényjátékok után rövid ideig kedvezményesen lehet italt és desszertet rendelni, az elkészült ételeket pedig maguk a vendégek lőhetik az asztalukhoz.

Inni is lehet! Forrás: Origo

Ha a megfelelő hatóságok rábólintanak, akkor hamarosan italrulett is szórakoztathatja az étterem nagykorú vendégeit: a kört a véletlengenerátorral kiválasztott vesztes számlájára írják. A számos újítás miatt az étterem egyelőre tesztüzemben működik, de 2016. április 23-tól már teljes étlappal és kipróbált szoftverrel állnak a vendégek rendelkezésére.

Szavazzon!

Jöhet sínen az ebéd?