28 ezer forintos hot dogot adnak a zenei fesztiválon

coachella
Vágólapra másolva!
Javában dübörög a világ legmenőbbnek tartott fesztiválja, a kaliforniai Coachella. A hírességek fura ruhái helyett nézzük, mit esznek és isznak az egyik legismertebb és legvágyottabb bulivá vált eseményen. Hamburger természetesen van.
Vágólapra másolva!

Az Európa legjobbjai között nyilvántartott Sziget hosszú időn keresztül nem a kulináris élvezetekről volt híres, és lássuk be, most sem egyszerű ott igazán jót enni. Persze nem is feltétlenül azért megyünk oda. A kaliforniai Coachella azonban hiába ápol azonos gyökereket a világ több zenei fesztiváljával, a hírességeknek és a médiafigyelemnek köszönhetően

sokkal kifinomultabb választékkal büszkélkedhet.

Kritikusabb megfigyelők talán még sznobnak is neveznék.

Alessandra Ambrosio is a Coachellán mulat Forrás: Northfoto

Nem elég, hogy a sárban fetrengős óhazai bulikon nem túlságosan jellemző szusi, lazac és kaviár is a kínálat része, de a The Thrillist nevű weboldal beszámolója szerint még „titkos” fogások is várják a vendégeket.

A Badmaash nevű indiai étterem például fűszeres csicseriborsóval megbolondított sült krumplit kínál, míg a Backyard Bowls, amely különben az egészségbizniszben utazik, kókuszvizes-mézes banánnal csábítja a fesztiválozókat. A

Hanjip nevű hely talán a legdurvább: a tengeri sünt rákkal párosítják, amit egy kis kaviárral fejelnek meg,

hogy ne legyen bántóan olcsó.

Tengeri sün rákkal, kis kaviárral Forrás: Hanjip

Persze azért akad „rendes” kaja is: a Beer Belly (Sörhas) megmarad a jó öreg disznóhúsnál hagymával, paprikával, ahogy kell, az Eurekaban lesz hamburger, és több helyen is ehetnek a vásárlók csirkeszárnyat – persze azért fermentált szósszal, mert hiszen anélkül hogy is lehetne élni. A Coachellán még a hot dog is félelmetesen trendi, a tempurált marhavirslit wasabis créme fraiche-sel, azaz egyfajta tejszínes tejföllel, mogyoróhagymával és némi kaviárral veheti meg, akinek van rá 100 dollárja, azaz 28 ezer forintja.

Kizárólag a VIP-szekcióban persze.

Az italrészlegben akad különleges kávé (a Gibraltár nagyobb, mint egy macchiato, de kisebb, mint egy cappuccino), hidegen préselt, nagyon egészséges gyümölcslé nyalóka formájában, és bár a cikk nem említette, de feltételezzük, hogy sört is lehet majd venni. Bizonyára évjáratos, limitált kiadású és kizárólag kézműves változatban.

Desszert is akad a titkos választékban: a Donut Farmnál olajban sült, bundás édesburgonyát ropogtathat a nagyérdemű, természetesen tökéletesen vegán stílusban. Jó étvágyat, jó bulizást!