Már 800 fokon sütik a pizzát Japánban

pizza 800
Vágólapra másolva!
A pizza még akkor is jó, ha rossz, mondták egy régi filmben és lassan tényleg meghódítja az egész világot. Az új trend az eredeti nápolyi fajta, amit ugye rendkívül magas hőmérsékleten kell hirtelen kisütni. Tokióban most szerényen 800 fokon csinálják.
Vágólapra másolva!

A magyar médiában nyitáskor azzal promózták, az egyébként ettől függetlenül valóban kellemes,Igen! nevű pizzériát, hogy valódi nápolyi pizzát készítenek speciális kemencéjükben 500 fokon. Nos, a most nyílt, beszédes elnevezésű 800 degrees pizzéria helyből rájuk vert 300 fokot a még sokkal, de sokkal speciálisabb kemencéjével. Lehet, hogy a pizza is finom.

Szabadon választható alapanyagokkal Forrás: RocketNews24

Sajnos a rendkívül menőnek számító tokiói Shinjuku vasútállomáson most nyílt 800 degrees pizzéria termékeinek ízéről nem tudunk első kézből beszámolni, de a sajtóhírek alapján mindent megtesznek azért, hogy eredeti nápolyi pizzával lássák el a fáradt japán ingázókat. Annak ellenére, hogy a kommunikáció az autentikus olaszság bizonyítására épül, a 800 degrees nevű pizzalánc valójában amerikai, Los Angelesből indult el világhódító útjára.

800 fokra hevítik Forrás: RocketNews24

A márka nem csak arról híres, hogy nagyon magas hőmérsékleten süti meg egészen vékony tésztájú pizzáit, de az is jellemző rájuk, hogy egy adott, aránylag bő kínálatból ott helyben, személyre szólóan válogathatja össze magának mindenki a saját kedvenc feltétét. Nehéz elhinni, de állítólag mire az ember fizet a kasszánál, a pizza már készen is van, annyira gyors a folyamat.

Az új tokiói étteremben óriási sorok kígyóznak: a RocketNews bezsámolója szerint ez lehetett az újdonság varázsa is, mindenesetre 30 perc alatt megkapta vágyott pizzáját. Az ügyfél útmutatása alapján elkészült szalámis pizza tökéletesnek, ám némileg kicsinek tűnik a maga hat szeletével.

Egy perc alatt megsül Forrás: RocketNews24

Budapesten is egyre több remek pizzázó van, januárban önfeláldozóan végig is jártuk az összes szeletben áruló street food helyet. Nekünk akkor a Nagymező utcai, egy olasz család által üzemeltetett Pizzica jött be a legjobban, de szerettük a már korábban említett Igen!-t is. Sőt, rajtuk kívül még két másik szeletpizzázót tudunk ajánlani, kattintson, ha kíváncsi, melyek azok!

Ha azonban inkább otthon készítene saját pizzát, arra is van megoldásunk.