Jöhet az apokalipszis: most már a kávé is szivárványos

szivárványos kávé
Vágólapra másolva!
Nemrég a sajtos melegszendvicsből csináltak csillámpóni eledelt, most pedig már a kávét is beszínezték. Mi lesz a következő, szivárványos sör? Azt talán már nem várjuk meg.
Vágólapra másolva!

Amikor felfedezték az emberi szervezetre ártalmatlan ételfestéket, egy ideig rendkívül népszerű volt, majd következett a vissza természeteshez időszak és kötelezővé vált a natúr színezék. Nem mintha persze a bíbortetűből készült kármin nem lenne teljes mértékben természetes, de ebben az esetben valószínűleg legtöbben inkább a mesterséges színezéket választanák.

Meginnák vagy felejtős? Forrás: Mason Salisbury/ Instagram

A múltkori szivárványos melegszendvics után viszont most

megérkezett a hasonlóképpen dekorált, bár tagadhatatlanul némileg esztétikusabb cappuccino is.

Ebből arra következtetünk, hogy a közösségi média ismét felfedezte magának az ételfestéket, amin végül is nem lehet csodálkozni, ahogy szokták mondani, egy újszülöttnek minden vicc új.

Kell a kávéba a szín? Forrás: Mason Salisbury/ Instagram

Az ételfestékek tényleg ölnek?

"A legelterjedtebb csoportnak a szintetikus azoszínezékeket tekinthetjük, melyek alkalmasak a különböző fogyasztási cikkek, mint az élelmiszerek, kozmetikumok, szőnyegek, ruhák, bőr és textil megfestésére."

Cikkünket az ételfestékekről ide kattintva olvashatja el.

Egy las vegasi barista, Mason Salisbury kezdte el terjeszteni az igét Instagram csatornáján és a siker nem váratott sokáig magára. A színes tejhabból készült kávék tetszési indexe a Salisburyt követő több mint 21 ezer felhasználó körében másfélszer akkora, mint a hagyományosan készülteké és nincs kétségünk felőle, hogy hamarosan többen utánozni is fogják.

Mutatós, az tény Forrás: Mason Salisbury/ Instagram

Ha valakit szeretné otthon kipróbálni, eláruljuk, hogy az ételfestéket a felgőzölt tejhez keverik hozzá, mielőtt a habot a kávéra öntik. Egy instagramos videón meg is mutatják, milyen egyszerű, bár nyilván komoly gyakorlat kell hozzá.

Arról nincsenek információink, hogyan befolyásolja a szivárványos szín a kávé és a tej ízét.