Emberi és patkány DNS a hamburgerben

állateledel hamburger
Vágólapra másolva!
Egy laboratóriumi teszt során meglepő dolgokat találtak a hamburgerhúsban. Persze nem Magyarországon, de attól még az eredmény meglehetősen ijesztő.
Vágólapra másolva!

A városi legendák egyik kedvenc témája, mi minden található a nagy mennyiségben árult és fogyasztott húsos ételekben. Egy vizsgálat szerint a legendák talán nem is annyira a képzelet (és a rosszindulat) szülöttei.

Tényleg az van benne? Forrás: Origo

A Clear Labs nevű laboratórium 79 különböző márka 22 boltból származó 258 mintáját vizsgálta meg. Akadt köztük darált, illetve apróra vágott hús, fagyasztott húspástétom, gyorséttermi kész hamburger és vegetáriánus burger is.

Segít a tudomány

A vizsgálat célja az volt, hogy a fejlett technológia segítségével megállapítsák, vajon tényleg azt tartalmazzák-e a termékek, amit az összetétel-lista ígér a csomagoláson. Vizsgálták a helyettesítő alapanyagok, szennyeződések, glutén, mérgező gombák és növények, illetve már allergének jelenlétét, továbbá azt is megnézték, hiányzik-e valami a felsorolt összetevők közül. A Clear Labs arra is kíváncsi volt, hogy a tápérték tartalom helytálló-e a címkéken.

Az eredmény megdöbbenthet számos húsevőt, de valószínűleg a vegetáriánusok számára a legdühítőbb, főleg, ha elvi okokból nem fogyasztanak állati eredetű összetevőket. Két esetben ugyanis húst találtak a vega termékben, egy fekete babos burgerben nem volt fekete bab,

háromszor patkány DNS-re bukkantak és egyszer pedig emberi DNS-t találtak vizsgálódás közben.

A Clear Labs jelentése szerint a vegetáriánus termékek különösen problémásak, 23,6 százalékuk esetében tapasztaltak eltérést a címke és a termék valós tartalma között.

A mindenkit felháborító patkány DNS egy gyorséttermi hamburgerben, egy darált hús és egy vegaburger mintában tűnt fel, míg az emberi DNS egy fagyasztott vegaburgerben. A Clear Labs szerint mindkettő ártalmatlan, még ha zavaró is. Az emberi DNS valószínűleg véletlenül hozzákevert hajból vagy körömből származik. Köszönjük, így már sokkal nyugodtabbak vagyunk. Nem.