Egy év alatt szakács lehet

szakácstanuló, séf tanuló, szakács tanulók egy amerika iskolában
Vágólapra másolva!
A hazai szakácsképzés vitatott, minősége sokszor hullámzó. Szakiskolák és tanfolyamok futnak párhuzamosan – most egy új, érdekes lehetőség is adódik a főzéssel komolyabban ismerkedőknek.
Vágólapra másolva!

A most alakuló Culinary Institute of Europe a mai kor követelményeihez igazodva tanít Magyarországon, sőt szükség esetén újra végigveszi az alaptechnikákat is. A 2016 szeptemberében induló Kulináris művészetek nevű felnőttképzési program megalkotásban az innováció játszotta a fő szerepet.

Hamarosan menni fog? Forrás: Zirig Arpad

A nemzetközi oktatói gárdát a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti, az oktatási hátteret a Makifood főzőiskolával történő együttműködés biztosítja. A Culinary Institute of Europe diákjai egy év alatt 202 órában egészségtudatos, magas minőségű és ízléses ételek elkészítését és tálalását tanulják meg valós éttermi környezetben.

Naprakész tudással

Tudásukat gasztomarketing ismeretekkel egészíthetik ki, és képessé válnak akár saját gasztro vállalkozásuk beindítására is. A végzett diákok sikeres évzáró vizsgával a kezükben, naprakész és

nemzetközi színvonalú tudással léphetnek a munkaerőpiacra

akár itthon, akár az Európai Unió más országaiban.

A képzés során a hallgató betekintést nyer a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátítja a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, azokat magas szinten használni tudja majd. Teljes körű rálátást kap a gasztronómia különböző területeire.

Fontos a tanulás Forrás: AFPSebastien Bozon

Az egészség a cél

Az eddigi lehetőségekhez képest mindenképpen üdítő változás, az egészségesség számukra nem csak az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket. A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden egyes modulban, nem csak tudást szeretnék átadni, hanem egy szemléletmódot is.

A képzés időtartama egy év, amely egy őszi és egy tavaszi szemeszterből áll. A félévek végen elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni. Na, ki akar szakács lenni?