Egy tölcsér kávét legyen szíves!

Mutatós, de hogy teszik le?
Vágólapra másolva!
Nem, egyáltalán nem kávéízű fagylaltról van szó, hanem valódi, forró eszpresszóról, amit tölcsérből lehet meginni. Feltételezhetően a pohárhelyettesítőt pedig utána meg lehet enni.
Vágólapra másolva!

Ha szereti a csokoládés kávét, és szívesen fogyaszt ébresztő italához valami finom kekszet, akkor jó hírünk van: egy új találmánynak köszönhetően most összekapcsolhatja a kellemest a kellemessel.

A tölcséres kávé ötlete egy Dayne Levinrad nevű baristának köszönhető, aki, miután évekig külföldön dolgozott tanácsadóként, hazatért szülővárosába, a dél-afrikai Johannesburgba, és szeretett volna kitalálni valami egészen különlegeset.

Tíz perc a világ

Hosszas kísérletezés után sikerült megalkotnia a négy réteg csokoládéval bevont speciális tölcsért, amiből a fogyasztónak körülbelül tíz perce van meginni a kávéját. A meleg hatására a tölcsér faláról a csokoládé nyilván beleoldódik kicsit a kávéba, és ízesíti, majd remélhetőleg meg is lehet enni. Legalábbis, ha az ostya nem ázott nagyon szét.

Az ehető pohárba csomagolt kávé ötlete egyébként nem mondható teljesen újnak,

korábban is próbálkoztak már hasonló megoldásokkal, de a tölcsér nem szerepelt eddig a kínálatban. Levinrad ötlete azonban a csokoládés bevonat miatt jóval csábítóbb, és meglehetősen csinos a prezentációja is. Maga a barista is elismeri, hogy a tölcséres kávé elsősorban marketingcélokat szolgál, fontos szerepet játszik a kávézó népszerűsítésében.

Arra használtuk a tölcsért, hogy egy instagramon megosztható terméket hozzunk létre”

– mondta.

Mutatós, de hogy teszik le? Forrás: Instagram

Törvény által védve

Levinrad terve nagyon úgy tűnik, hogy bejött, a fura kávé a CNN szerint

az elmúlt öt hónapban több mint egymilliószor tűnt fel az Instagram felületén.

A tölcsért előrelátóan levédette, bár nem csodálkoznánk, ha gyorsan megjelennének a másolatok, csak egy kis változtatással. Kár lenne kihasználatlanul hagyni azt a remek, jól bejáratott hashtaget.