Ma kutyahús kerül az asztalra

kutyahúsevő fesztivál, kutyahúsevő fesztivál, Kína,
c 2016. június 20. Kínai árus ketrecbe zárt kutyákat kínál eladásra egy piacon a dél-kínai Kuanghszi tartománybeli Jülin városban 2016. június 20-án, egy nappal a nyári napforduló alkalmából megrendezendő kutyahúsevő fesztiválon előtt. Kína egyes térségeiben tradíciónak számít a kutyák és macskák húsának fogyasztása, sokan úgy vélik, az állatok húsa egészséges. (MTI/EPA/Vu Hong)
Vágólapra másolva!
Minden évben állatvédők tízezrei tiltakoznak, mégsem tiltják be a kínai kutyahúsfesztivált. Megkezdődött az idei, Morzsi kerül az asztalra.
Vágólapra másolva!

Ne úgy gondoljunk a kínai konyhára, hogy minden család falja a kutyákat: ez mindössze két tartományra, Kuangtungra és Kuanghszire jellemző, igaz, ott sem mindennapos.

El fog fogyni Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Az eladásra szánt állatokat ketrecekben kínálják a piacokon, de sok büfés már sütve, főzve csalogatja a vevőket - úgy tartják, a kutyahús fogyasztása egészséges.

Luxus a házi kedvenc Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

2016. június 20-án, vagyis egy nappal a nyári napforduló előtt megrendezendő fesztiválra sokan elmennek - a kíváncsiskodókból ugyanannyi van, mint azokból, akik lelkesen falatoznak is.

Jülin városban a nyári napforduló alkalmából rendezik Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Idehaza a kutya fogyasztása tilos:

Magyarországon tilos a kutyát és a macskát élelmiszerként vagy prémként felhasználni.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény nem engedi ezen fajok életének kioltását élelmezési célból, illetve prém termelése miatt” - tájékoztatott korábban a K

Sokan tiltakoznak Forrás: MTI/EPA/Vu Hong