Bosszúból rovarok ezreit engedték szét egy étteremben

2016.08.01. 10:06

Aktivisták 14 000 rovarral árasztottak el két londoni Byron éttermet, így büntetve a céget, amiért a múlt héten tőrbe csalta a saját embereit. 

„Kedves újságíró, adok egy tippet... 8000 sáska, 2000 tücsök, 4000 csótány. Találkozunk holnap este”– állt abban az üzenetben, amit aktivisták küldtek a sajtónak. Az akció a Byron étteremlánc két londoni egysége ellen irányult, hogy felhívja a figyelmet a vállalat elleni bojkottra. 

A drága hamburgert áruló, puccos Byron lánc azzal került a múlt héten a címlapokra, hogy dolgozóit egy hivatalos céges rendezvényre hívta, ahol 35 albán, brazil, egyiptomi és nepáli alkalmazottat az idegenrendészet várt, letartóztatták és kitoloncolták őket. 

Nem sokan ettek ott utánaForrás: Theo McInnes/Huck

A civil szervezetek és a közvélemény felháborodva bojkottot hirdettek a Byron ellen, a kiszolgáltatott munkavállalók kihasználásával vádolva a céget. A tegnap esti akcióval nyomatékosították mondanivalójukat. Aktivisták 14 000 rovart eresztettek szabadon a cég két londoni éttermében, amelyek természetesen kénytelenek voltak bezárni. 

Voltak egy páranForrás: Theo McInnes/Huck

Közben mindkét étterem előtt a London Black Revs és a Malcolm X Movement emberei tüntettek, és további bojkottra szólítottak fel a Byron ellen. 

„Katie Hopkins csótányoknak nevezte őket pár hónapja egy cikkében. Meg akartuk mutatni ezeknek az embereknek, hogyan is néznek ki a csótányok valójában,  és a hozzájuk hasonló helyekre továbbra is rovarokat fogunk rászabadítani, ha nem változtatnak a módszereiken” – mondta egy fiatal tiltakozó az akció előtt. 

De honnan szereztek ennyi rovart? És vajon az állatvédők az ízeltlábúak kihasználása ellen is tiltakoznak majd? 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK