Automatából árulják a pizzát, megkóstolná?

Vágólapra másolva!
Egy ohiói egyetemen akkora igény mutatkozott az éjszakai pizzafogyasztásra, hogy a diákok ezentúl automatából vehetik.
Vágólapra másolva!

Ismerjük az érzést: buliból hazafelé az ember majd meghal egy pizzáért, de ugye éjjel van, nehezített helyzet. Pesten aránylag könnyű a megoldás, bemegyünk valamelyik hajnalig nyitva tartó egységbe. Ohióban viszont elég más a felállás.

Ezért aztán a Xavier egyetem vezetői úgy döntöttek, hogy a campus területén felállítanak egy pizza automatát. Bármennyire is szörnyen hangzik elsőre, lehet, hogy nem is akkora hülyeség.

Így néz ki egy automatából vett friss pizza Forrás: youtube

Az automata ugyanis ott helyben süti meg az előre elkészített pizzákat, tehát friss, forró terméket kapunk a pénzünkért. Az 55 ezer dollárba, azaz mintegy másfél millió forintba kerülő gép hűtött rekeszben tárolja sütésre kész pizzákat és miután a vásárló kiválasztotta, milyet szeretne, a masina továbbítja a kért verziót a beépített sütőbe. Három perccel később pedig kész is!

Az ohiói verzió inkább egy pénzautomatára hasonlít Forrás: youtube

A rendszer természetesen nem enged túl nagy változatosságot és a Cincinnati Enquirer úgy tudja, egy 30 cm átmérőjű pizza 9 dollárba, tehát 2500 forintba fog kerülni. Hm, nem nagyon olcsó, de az automatának a versenytől valószínűleg nem kell tartania.

Szingapúrban tavaly állították fel Forrás: Twitter

A pizza árusítás automatizálása egyébként egyáltalán nem olyan új ötlet, az ohióihoz hasonló gépek ár évek óta működnek, például Szingapúrban és Ausztráliában. Az utóbbi gép termékével kapcsolatban találtunk személyes beszámolót, a Lifehacker újságírói szerint jobb volt, mint amire számítottak. Azért mi maradunk a Pizzicánál, ha lehet.