Spagettivel az olasz földrengés áldozataiért

spagetti ökölszabályai
Vágólapra másolva!
Az olasz vendéglátósok összefogtak és mindegyikük amatriciana tésztát tesz az asztalra, hogy a bevételből a múlt heti földrengés kárait enyhítsék.
Vágólapra másolva!

A 247 áldozatot követelő földrengés Amatrice városa a tragédia előtt még mit sem sejtve készülődött a rendes éves gasztronómai fesztiválra. Idén különösen várta mindenki az eseményt, mivel ez volt az 50. születésnapja az amatriciana spagettinek szentelt fesztiválnak.

Sokan összefogtak Forrás: Táfelspicc

A földrengés azonban közbeszólt és borzalmas pusztítást hagyott maga után a Reiti tartományban található városkában. A szörnyű képeket látva Paolo Campana olasz gasztroblogger vetette fel a közösségi médiában, hogy a

séfek és vendéglősök az elmaradt fesztivál és az áldozatok tiszteletére áruljanak amatriciana spagettit

és minden eladott tányér tészta után egy euróval támogassák Amatricét.

A felhívás azonnal olyannyira népszerűvé vált, hogy

Jamie Oliver is csatlakozott a kampányhoz, 700 más séffel együtt.

A nemzetközi csapat pedig nem egy, hanem két eurót utal át minden egyes adag spagetti után a Vöröskereszt olaszországi szervezetének.

A felhíváshoz természetesen magánemberek is csatlakozhatnak, hiszen amatriciana spagettit otthon is lehet készíteni, csak egy kis szalonna, paradicsom és tészta kell hozzá. A Vöröskereszt támogatásához pedig elég egy bankkártya vagy egy Paypal regisztráció.