Mézga Aladár éhes? Ablakon jön be a pizza!

pizza
A Forte áruja
Vágólapra másolva!
Valósággá válhat a Mézga család rajzfilmsorozatból ismert, ablakpárkányon megjelenő étel futurisztikus ötlete. Persze nem a jövőből érkezik majd, csak a szomszédos pizzériából.
Vágólapra másolva!

A drónokról sok jót és még annál több rosszat is hallottunk már, de az biztos, hogy a megfelelő ember kezében van értelme a legostobább ötletnek is. Élelmes logisztikai szakértők már jó ideje kísérleteznek kisebb csomagok szállításával drónok segítségével, és most úgy tűnik, sorra került a pizza is.

Jöhet a pizza Forrás: Origo

Az új-zélandi Domini pizzérialánc hivatalosan is bejelentette, hogy együttműködésbe kezd egy drónos kiszállító vállalkozással. A pizzasütők és a Flirtey nevű drónos cég közösen dolgozzák ki a levegőben kiszállított pizza lehetőségeit.

Sajnálatos módon az új-zélandi polgári repülést ellenőrző hatóságot még nem teljesen győzték meg ötletükkel, és egyelőre nincs engedély a szolgáltatásra. A Domino tulajdonosai ennek ellenére bizakodóak,

azt remélik, hogy még az idén elindulhat a drónos pizzaszállítás.

A Domino egyébként nem most kezdett el foglalkozni a drónos kiszállítás lehetőségeivel, 2013-ban már próbálkoztak valami hasonlóval Nagy-Britanniában, de akkor nem jártak sikerrel. Hátha most végre valóra válthatják minden Mézga Géza-rajongó álmát.