Jön a másnaposság nélküli alkohol!

alkohol buli szilveszter másnaposság
Jobb, ha tisztában vagyunk a korlátainkkal
Vágólapra másolva!
A tudomány végre megoldani látszik a másnapi kellemetlen következmények nélküli alkoholfogyasztás problémáját. Ideje volt végre a fontos dolgokkal foglalkozniuk!
Vágólapra másolva!

Az emberek évszázadok óta próbálnak megoldást találni a túlzott alkoholfogyasztást kísérő másnapi tünetekre. Volt már itt az ázsiai körte kivonatától a különböző gyógyszerekig minden, de néha semmi nem segít. Kivéve, ha maga az alkohol lesz más.

Egy brit tudós (de ha egyszer tényleg az!), David Nutt kifejlesztett egy olyan alkoholt, amelyet vodka vagy gin helyett lehet használni koktélokban, és amely nem okoz másnap szájszárazságot, fejfájást és szédülést.

Kutyaharapást gyógysörrel? Forrás: Rachel Marks/Flickr

Nutt professzor (nem elég, hogy brit tudós, még őrültségre utaló neve is van, de tényleg létezik) azt tanulmányozza egyébként, milyen hatással vannak a drogok és az alkohol az emberi agyra, szóval tényleg szakmájába vág a másnaposság.

Nutt doktor 2013-ban elnyerte a John Maddox-díjat Forrás: http://www3.imperial.ac.uk/

Az új szintetikus alkoholból számos prototípus jött létre, de csak kettőt találtak használhatónak. "Az egyik szinte teljesen íztelen, a másik kicsi keserű" - árulta el a professzor az Independentnek. "Jól illenek a mojitóhoz" – tette hozzá.

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Na igen, van egy kis probléma. A tömeggyártásra valószínűleg 2050-ig várni kell a becslések szerint. Szóval még 34 évig marad a víz és az aszpirin. Vagy a mértékletesség.