A szakácskönyv, ami csak szép

salvador dali szakácskönyv
Vágólapra másolva!
Hosszú évtizedek után ismét megjelenhetett a Salvador Dali szürrealista ételeit bemutató kötet. Attól tartunk, a képek fogják inkább eladni.
Vágólapra másolva!

Salvador Dali hatalmas művész volt, de nem csak a festés érdekelte, a konyhában is alkotni akart. 1937-ben meg is jelent egy szakácskönyve, szebbnél-szebb illusztrációkkal, ám azóta nem adta ki senki. Most újra elérhetővé vált a Taschennél.

Gala vacsorái Forrás: Taschen

Dali és felesége, Gala híresek voltak a vacsorapartijaikról, bár az események értékét inkább a körítés adta, mint az ennivalók. Körülbelül ugyanez mondható el a Dali által írt szakácskönyvről: gyönyörű képek és meglehetősen használhatatlan receptek.

Világtorta Forrás: Taschen

Legalábbis nekünk

nem támadt nagy kedvünk a csigával töltött borjúra,

az ezeréves tojásra vagy a fenyőtobozos nugátra. Az eredeti könyvből természetesen a gyűjtök kedvence lett, hiszen összesen 400 darab maradt belőle a világon, így minden darab rengeteget ér.

Kacsa is van benne Forrás: Taschen

43 év után azonban ismét megvásárolható egy friss másolat, illetve egyelőre csak előrendelhető a kötet. Az ára 36 dollár, azaz mintegy 10 ezer dollár. Innen nézve legalább annyira karácsonyi ajándék szaga van a projektnek, mint a nemrég bemutatott R2-D2 kávéfőzőnek. Nem mintha ez baj lenne, végül is tényleg jön az év vége.