Amerikai lett a legjobb séf

san pellegrino fiatal séf verseny
Vágólapra másolva!
A milánói döntőben nyújtott lenyűgöző teljesítményével Lienhard a világ 20 legnagyobb séftehetsége között vívta ki a győzelmet.
Vágólapra másolva!

Az izgalmas milánói döntőt követően az egyesült államokbeli Mitch Lienhard győzött a S. Pellegrino Young Chef 2016 nemzetközi szakácsversenyen. Mentora, Dominique Crenn tanácsainak is köszönhetően, fűszeres naranccsal és jamgyökérrel készült, grillezett kacsából álló győztes táljával Lienhardnak sikerült kiemelkednie a 20 fős mezőnyből, kiérdemelve a világ legjobb fiatal séftehetségének járó elismerést.

A S. Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water Holding tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – által rendezett rangos nemzetközi verseny döntőjét követően Lienhard elmondta:

A döntő során, mialatt bemutatta tálját a zsűrinek, Lienhard kiemelte: az étel jellegzetes, égett avar- és juharillata szülőhazájára, Michigan államra emlékezteti.

A győztes és a döntősök Forrás: S.Pellegrino

Mitch Lienhard teljesítményével lenyűgözte a héttagú, világhírű séfekből álló zsűrit, amelynek tagja volt David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne és Roberta Sudbrack. Döntésüket az öt "aranyszabály" alapján: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét figyelembe véve hozták meg. A Young Chef 2016 díjátadó ünnepséget gálavacsora követte, amelyet az utolérhetetlen Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana étterem – amely 2016-ban az első helyezést érte el a világ 50 legjobb éttermének listáján – séfje készített.

Az idei döntőn két különdíjat is átadtak: a tradicionális elemeket a leginkább kortárs módon bemutató tálat, az "Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat" az olasz Alessandro Salvatore Rapisarda vehette át. Első alkalommal adták át a legerőteljesebb koncepcióért járó "S. Pellegrino Inspiráló Üzenet" közönségdíjat, amelyre a www.finedininglovers.com oldalon szavazhattak a versenyt követők, és amelyet végül a latin-amerikai régiót képviselő Daniel Nates érdemelt ki.

A nemzetközi szakácsverseny magyar résztvevője, Sándor Rodrigo, a kelet-európai régiós elődöntőt
megnyerve jutott a fináléba, de ott sajnos nem sikerült helyezést elérnie.