Nem kell hűtő és pucolás sem a zöldségnek?

répa nudli nudlicska gnocchi
Nem drága alapanyag
Vágólapra másolva!
A Guaridan összegyűjtött 40 dolgot, amit abba kéne hagynunk örökre. Van köztük néhány gasztronómiával kapcsolatos ajánlás is. 
Vágólapra másolva!

Az öt dolog, amivel megváltoztathatja az életét cikkeknél csak azokat imádja jobban az internet, melyekben a szerző lerántja a leplet általánosnak számító hiedelmekről. A Guardian nemrég megjelentetett egy elég vicces, de azért aránylag megalapozott anyagot, amelyben 40, széles körben elterjedt elképzelésről bizonyítja be, hogy értelmetlenek.

Az egész cikk élvezetes, persze azért

bizonyos dolgokkal nem lehet egyetérteni,

például, hogy a farmereket nem kell mosni, micsoda hülyeség!? De komolyra fordítva a szót, a hűtőszekrény túlzott használata valóban tökéletesen igazolt.

Amióta ugyanis egyre nagyobb a fridzsiderek, hajlamosak vagyunk mindent betenni. Holott a paradicsom például valóban teljesen elveszíti az ízét a túlhűtéstől, a krumplinak pedig megnöveli a keményszítő szintjét. A kenyér hajlamos megposhadni (ez a fagyasztásra nem áll természetesen), a hagymának nem elég levegős a hűtő. Az avokádó nem tud megérni, a banán pedig megrohad egy bizonyos hőmérséklet alatt.

Nem mindent kell hűteni Forrás: MTI/Balázs Attila

Azt mondjuk nem tudtuk, hogy a ketchupot sem kell hűtőbe tenni, de most kipróbáljuk, úgyis idegesítő, hogy

hidegen milyen nehezen jön ki az üvegből a bio változat.

Arról viszont nincs cikk, ami meggyőzne minket, hogy a tojást nem kell hűtőben tárolni.

Már a nagymamánk is igyekezett minél hűvösebb helyen tárolni és ha piacon vagy a Youtyúknál rendeljük, előfordulhat, hogy betárazunk belőle, márpedig 30 tojás lassan fogy el, muszáj kitolni az eltarthatóság idejét.

Sok répa szebb pucolva Forrás: Zirig Árpád

A szintén feleslegesnek tartott zöldségpucolásról is örömmel lemondanánk, de sajnos a levesben elég furán néz ki a sárgarépa, ha rajtahagyjuk a héját. Nyersen is más az íze, szóval maradunk a hántásnál.

Az viszont egészen biztosan igaz, hogy nincs értelme a reptéren sorban állni a beszálláshoz.