Miért ne lehetne vegán a reggeli?

Nagy Zita - Vegán reggeli
Vágólapra másolva!
„Legalább több hús marad nekem..." – mondta egy barátom minap, amikor szóba került a vegán életmód. Az elfogadó álláspont is előrelépés, de akkor sem járunk rosszul, ha húsevőként ki merjük egészíteni ételeinket ilyen fogásokkal, vagy segítve testünket, beiktatunk olyan reggeliket, amiben nincsen állati eredetű alapanyag.
Vágólapra másolva!

Nagy Zita könyve a Vegán reggeli remek útmutató – a karácsonyi piacra szánja a Boook kiadó, és mi is úgy gondoljuk, hogy ez

jó ajándék lehet azoknak, akik szeretnek kísérletezni,

akik nem zárkóznak el az újdonságoktól.

Nagy Zita - Vegán reggeli Forrás: Zirig Árpád

Odahaza vegán konyhát vezet? Akkor feltehetőleg ismerősek lesznek az alapanyagok. De

aki eddig kívülről nézett erre az életmódra és stílusra, annak remek gasztrokalandot adhat

például a gojibogyó, a chiamag és a tahini felfedezése.

Naná, hogy gusztusos Forrás: Zirig Árpád

Nagy Zita neve ismerős lehet azoknak, akik már találkoztak a Zizi kalandjai bloggal – évek óta vezeti a remek receptes oldalát az

eredetileg élelmiszeripari mérnök végzettségű hölgy.

A könyvbe sikeresen át tudta ültetni annak hangulatát: precíz és pontos receptek, érthető leírások – Tóth Milán képei szokás szerint elsőrangúak.

Megéheztem Forrás: Zirig Árpád

A Vegán reggeli hátsó lapja nem abc-sorrendes receplistát ad, hanem témakörökre bont. Italok, magvajak, pudingok, lekvárok, granolák, kásák, krémek, kenyérfélék, útravaló falatkák sorakoznak, kiegészítve olyan kötelező körökkel, mint a tészták, palacsinták és kreatív egytálételek.

Jól használható listával Forrás: Zirig Árpád

Emellett alapanyagokat is felsorolnak, azokat már sorrendben, így könnyen megtaláljuk az epret vagy mondjuk a sütőtököt. Vegánok számára alapmű lehet, de nekünk, hagyományos étrendet tartóknak is

komolyan inspiráló fogásokkal van teli a könyv.

  • Kiadó: Boook Publishing
  • Ár: 4990 Ft