Széll Tamás megírta a leghasznosabb szakácskönyvet

lidl mautner széll
A főzés mindenkié
Vágólapra másolva!
Megjelent a Lidl második szakácskönyve A főzés mindenkié címmel, amelyet idén is Mautner Zsófi és Széll Tamás írt, száz lefőzött és kipróbált recepttel. Kezdő és haladó háziasszonyoknak tele jótanácsokkal, hasznos praktikákkal, szóval érdemes beszerezni.
Vágólapra másolva!

Mautner Zsófi és Széll Tamás olyan könyvet raktak össze, amire nem lehet azt mondani, hogy csak egy kampány része, mert az idei év egyik legjobban elkészített szakácskönyve. Sejtheti ezt a Lidl is, mert rekord mennyiségben, 280 ezer példányban jelenik meg.

A főzés mindenkié. Forrás: Origo

Száz receptet tartalmaz egyszerű, jól érthető leírással, hasznos tematikával: van benne hétköznapokra szóló fejezet gyors fogásokkal, egy filléres, a kamrából összedobható receptekkel a hó végére, külön csoportosították a fél óra alatt elkészíthető, a hétvégére, családi lakomákhoz való és az egészséges, vitalizáló fogások receptjeit. A desszertfejezet után még egy alaprecepteket összefoglaló praktikus részt is találunk.

A gyönyörű képek és az olvasóbarát leírások, jó és kipróbált receptek mellett Mautner hozza a modern háziasszony- praktikát, Széll pedig a versenyboxban és a Michelin-csillagos konyhán megszokott vérprofi tanácsokat. A receptek változatosak, a hagyományos magyar, keleti, mediterrán ihletésű ételek mellett hangsúlyosak a halak (sült ponytpatkó mediterrán zöldségágyon, citromos pácolt lazac, tonhalkrém reggelire), de az egyszerű, személyes fogások (a legjobb paradicsomos spagetti, egy tökéletes melegszendvics-recept, vagy a szakácsok eledele) is megjelennek.

Sajnos a kötetet kereskedelmi forgalomba nem hozzák, csak a Lidl-ben kapható 6x5000 forint értékű hűségpontért, de ez ne riasszon el senkit, mert kivételesen jó kiadvány lett ez a könyv. A receptek elérhetőek ezen a linken.