Így készül a felnőtt tejszínhab

tejszínhab
Vágólapra másolva!
Őszinték leszünk: sok mindenbe tettünk már alkoholt, de a tejszínhab nem jutott magunktól eszünkbe, pedig nagyon szeretjük. De most!
Vágólapra másolva!

A téli hónapokban a sötét és az egymás után sorakozó ünnepek (van némi összefüggés köztük) miatt általában több alkoholt és édességet fogyasztunk. A Purewow ötlete a kettőt kombinálja, amikor a cukrozott tejszínhabhoz alkoholt kever. Kicsit émelyítően hangzik, de azért kipróbálnánk.

A rendkívül egyszerű recepthez nem kell más, csak jó minőségű, legalább 30 százalékos tejszín - a boltokban általában habtejszín megjelöléssel találjuk meg. Két nagy kanál porcukorot tegyünk hozzá, majd öntsünk bele a kedvenc röviditalunkból egy keveset

Nyilván a cukornádból készült szeszek jobban illenek a tejszín ízéhez, egy jó kis barna rum például nekünk nagyon tetszene. Likőrrel is érdemes kipróbálni - egy Bailey's-tejszínhab összeállítás elég ütősen hangzik.

Aztán verjük fel, ízesítsük reszelt citromhéjjal vagy más fűszerekkel és ha van türelmünk, tegyük át pohárba. Az edényből ugyanolyan jó íze van.