800 ezres büntetés a 3 Michelin-csillagos helynek

geranium
Vágólapra másolva!
Koppenhága egyetlen három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterme megbukott a hatóság higiéniai ellenőrzésén. 
Vágólapra másolva!

A vendéglátást ellenőrző hatóságoknak a kagylóval volt problémájuk a híres Geranium nevű koppenhágai étteremben, amely most, hogy a Noma csak két csillagot kapott, az egyetlen három Michelin-csillagos hely Dániában.

800 ezerre büntették őket Forrás: Facebook

A közlemény szerint a Geraniumban nem elég hideg helyen tárolták a kagylókat és az ellenőrzést végző dolgozók elszíneződéseket is találtak a kagylók héján, ezért 20 ezer koronára, azaz több mint 800 ezer forintra büntették az éttermet. Tekintettel rá, hogy egyébként 2000 korona egy étkezés italok nélkül, annyira nem lehettek dühösek.

A séf szerint túloz a hatóság Forrás: Facebook

- nyilatkozta Rasmus Kofoed, a Geranium séfje a Ritzau nevű dán hírügynökségnek. Az étterem egy számítógép által vezérelt rendszert használ az alapanyagok tárolásának szabályozására és minden tengeri herkentyűt jégen tartanak különben - tette hozzá a séf.

Pedig milyen szép rend van náluk Forrás: Facebook

A dán egészségügyi hatóságoknak már az évek óta a világ legjobb éttermének tartott Nomával is meggyűlt a bajuk korábban, még 2013-ban, amikor egy beteg dolgozójuknak köszönhetően számos vendégüknek lett ételmérgezése.