A legjobb magyar csokigolyó

csokigolyó
Vágólapra másolva!
"Szupermenta – Nébih minősítés 1. helyezett" feliratú embléma jelzi a vásárlóknak, mit érdemes levenni a polcról – csokigolyóban egy székesfehérvári cég lett a győztes. 
Vágólapra másolva!

A Cornexi csokis golyó 21 kakaós- és csokoládés gabonagolyó közül bizonyult a legjobbnak a Nébih Szupermenta terméktesztjén. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakértői a gyerekek körében is népszerű reggeli termékekben sok egyéb mellett (állag, forma, roppanósság) a tápanyagok és édesítőszerek mennyiségét is vizsgálták. A második-harmadik-negyedik helyen végzett áruházlánci sajátmárkás termékeket is a Cornexi gyártja.

A Nébih minősítést a Szupermenta-terméktesztek első három helyezettje kaphatja meg, a minősítéssel járó emblémát egy évig lehet használni a termék csomagolásán. A gyártóknak erre az időtartamra azt is vállalniuk kell, hogy nem változtatnak az összetevőkön.

Az embléma garantálja, hogy a Cornexi nyertes csokis golyóinak minősége változatlanul magas szintű marad. A csokis finomság kedvelői tehát biztosak lehetnek benne, hogy színvonalas termék kerül a család asztalára.

A legjobb Forrás: Cornexi

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2014 novemberében indította el a Szupermenta-terméktesztet. Ennek lényege, hogy nem csak élelmiszer-biztonsági, hanem minőségi vizsgálatokat is végeznek. Az elmúlt egy évben tizenöt termékcsoportot, több mint ötszáz terméket vizsgáltak, emellett több mint tízezer laboratóriumi mérést is végeztek. Minden teszt egyben hatósági vizsgálat is, így problémás termékek esetén azonnali intézkedésekre is lehetőség nyílik.