Az áttetsző, vöröses salátára hasonlító növény kétszer annyi tápanyagot tartalmaz, mint a mindenféle szuperételnek kikiáltott kel és tulajdonképpen véletlenül fedezték fel. Chris Langdon, Oregon állam kutatója és csapata valójában egy tengeri csigának keresett megfelelő élelemforrást.
Miután a kutatók rájöttek, hogy a vörös hínárban az eredetinél jóval több lehetőség van,
együttműködtek az egyetem élelmiszeripari fejlesztőivel
és számos emberi fogyasztásra alkalmas ételt dolgoztak ki.
Ezt a típusú vörös algát eddig Amerikában nem fogyasztották, de Észak-Európa számos országában évszázadok óta eszik már.
Elképesztő egy holmi, ha megkóstolja az ember, amit én megtettem persze, olyan íze van, mint a szalonnának"
- mondta Chris Langdon az OSU-nak.
A kutatók elsősorban a vegetáriánus és vegán célcsoportokra gondolnak a terjesztés során, bár még nincsenek konkrét marketing terveik.