Melyik városban van a legtöbb Michelin-csillag?

joel robuchon tokió
Vágólapra másolva!
Nem gondoljuk, hogy feltétlenül a világ legtöbb csillagával rendelkező városban vannak a legjobb éttermek, de azért csak jelent ez valamit.
Vágólapra másolva!

Most, hogy megjelent a Michelin 2017-es japán ajánlója is, Tokió ismét csak leigázta a világot. Tavalyhoz képest 10 újabb étterem érdemelte ki az ellenőrök helyeslését, így

a japán főváros összesen 227 Michelin-csillaggal rendelkezik.

Tokió gasztronómiai tündöklése nem mostanában kezdődött, külön kiemelendő, hogy a legtöbb csillaggal rendelkező város címét zsinórban tizedszerre kapták meg - írja a Wall Street Journal.

Sukiyabashi Jiro, a világ egyik legjobb szusizója és a mester maga Forrás: Trois Etoiles - Julien Walther/Facebook

Persze nem minden feltétlenül japán, ami Tokióban van. A három csillagos éttermek között például megtalálhatjuk a francia Joel Robuchon éttermét is, de az olyan szusizók, mint Sukiyabashi Jiro tarolnak igazán.

Joel Robuchon Tokióban is franciául főz Forrás: Joel Robuchon/Facebook

A nyugati Michelin-csillagos éttermekkel szemben az elismerést elnyert keleti helyek nem mindegyike drága, az egy csillagos Tsuta levesező például 9 dollárért, azaz mintegy 2500 forintért árul rament - ez Japánban több, mint barátságos.

Csillagos leves a Tsutából Forrás: Sarah Miller/Facebook

Még az eddigieknél is megdöbbentőbb, hogy a második legtöbb csillaggal rendelkező város is Japánban található, Oszakának 96 jutott. Párizs csak harmadik a sorban a maga 92 csillagával - elég kínos, nem?