50 ezer forint egy koktélfüstölőért? Tényleg?

koktél füstölő
Vágólapra másolva!
Egész biztosan van az a szintű koktélkészítői tudás és elhivatottság, ahol a koktélfüstölő szerkezetnek van értelme. Bár azért nehéz elképzelni. 
Vágólapra másolva!

Ha valaki igazán szereti a szakmáját, egészen komoly befektetéseket eszközölhet annak érdekében, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el. Talán még egy koktélfüstölőnek is lehet értelme.

A 200 dollárba, azaz mintegy 56 ezer forintba kerülő eszközt a Williams Sonoma, profi mixer szerszámokat kínáló cég kínálatában található meg. Az elkészült koktélt a csapos egy kis dobozba zárja, amelybe egy füstölő pisztollyal ereszti be a szükséges füstöt.

56 ezer forint Forrás: Williams Sonoma

A füstölés nem csak az íz szempontjából lényeges jelen esetben, hanem egyfajta látványelemet is jelent a vásárló számára. Aki ért hozzá, azért az biztosan érzi is, amikor megkóstolja a végterméket.

A füstölődobozt a 2014-ben a világ legjobb mixerének kikiáltott Charles Joly tervezte és várhatóan főleg a leghmagasabb szintű koktélbárok érdeklődésére számíthat. Bár persze lehet olyan lelkes amatőr mixer is, akinek már csak ez hiányzik az otthoni gyűjteményéből.