Vágólapra másolva!
A brit fővárosban minden 7 millió darab papír-műanyag kávéspoharat dobnak a szemétbe, pedig legalább a tetejét újra lehetne hasznosítani. Meg is próbálják. 
Vágólapra másolva!

Londonban minden nap 7 millió darab papírpohár kerül a szemétbe, miután megitták belőle a kávét és csak mintegy 1 százalékukat hasznosították újra. Eddig.

A forró italokhoz adott, itthon is ismert műanyagtetejű papírpohár reciklálása különösen nehéz feladat, mivel a folyadék miatt egy vékony filmréteg borítja belülről, így nem lehet a háztartási papírral együtt kezelni. Angliában számos próbálkozás volt már rá, hogy valamilyen módon mégis sikerüljön begyűjteni és újrahasznosítani, de általában inkább csak kísérletek folytak.

Még házhoz is szállítják Forrás: Shopronto/Facebook

Az új kampány korábbi manchesteri tapasztalatokra épül és London önkormányzata a Network Rail közlekedési vállalattal szövetségben minden eszközt bevet a sikeressége érdekében. A begyűjtést megkönnyítendő rengeteg beggyűjtőhelyet létesítenek irodákban, boltokban és az utcán, de egy kihívást is meghirdettek.

A begyűjtött poharakból ceruzákat, köztéri padokat készítenek, amelyeket helyi közösségi projekteknek és iskoláknak adományoznak.