Utálja a kávét? Nincs egyedül!

2017.02.17. 11:38

Nehéz olyan felnőttet találni, aki még soha nem ivott kávét, de azért nem lehetetlen. Viszont lehet, hogy az illető nem véletlenül nem ismeri még a fekete leves csodáit. 

Magyarország, sok más nemzethez hasonlóan, rajong a kávéért, fogyasztunk is belőle rendesen. Mondhatnánk, a kávéfüggők országa vagyunk. Nem mindenki szereti azonban a kesernyés ízt. 

A Facts nevű Youtube-csatorna szerkesztői Írországban, a teaivók hazájában verbuváltak olyan felnőtteket, akik még soha nem ittak kávét, de hajlandóak voltak megkóstolni. Bár elvileg el voltak szánva mindannyian, és kíváncsian várták az élményt, a videó tanúsága szerint nem pont az történt, amire számítottak. 

Nem jött be nekikForrás: youtube

Az amerikai hosszú kávé után próbálkoztak még egy macchiatóval is, amit különösen csinosnak találtak a szép kis üvegpohárban a rétegelt tejhabbal. Bár nagyobb sikert aratott, mint az első változat, de még mindig nem sikerült meggyőznie a kóstolókat. Olyan íze van, mint egy idős hölgy fehérneműjének”  – mondta az egyik vállalkozó. 

De a legdurvább hatása az espressónak volt, azt teljesen elutasította a kísérlet minden résztvevője. Hogy a végső versenyző, a mocha végül csak azért aratott némi sikert,  mert addigra hozzászoktak a kávé ízéhez, nem tudjuk, de legalább történt egy kis haladás. Bár azt senki nem mondta, hogy ezentúl átszokna a teáról – és minek is tenné, lehet mindkettőt szeretni nyugodtan. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK