Kevesebb cukrot használ a Nestlé

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező 3 évben átlagosan 5 százalékkal csökkenti termékei cukortartalmát a Nestlé.
Vágólapra másolva!

A döntésről Marco Settembri számolt be, a Nestlé európai, közel-keleti és észak-afrikai régiójának vezetője Máltán, az Európai Unió gyermekelhízásról rendezett konferenciáján. A Nestlé vezetője szerint

minél több élelmiszergyártónak csatlakoznia kellene a kezdeményezéshez.

A vállalat az elmúlt években már megkezdte termékei cukor-, só- és zsírtartalmának csökkentését; reggelizőpelyheikben több a rost, új kakaóitalukban feleannyi a cukor, mint eddig, az új innovációknak köszönhetően azonban az íze nem változott jelentősen.

Kevesebbet kapunk belőle Forrás: Thinkstock

A Nestlé támogatja az Európai Bizottság és az uniós tagállamok kezdeményezését arról, hogy még év végéig minden tagországban egységes irányelvet kell előkészíteni az élelmiszerek hozzáadott cukortartalmának csökkentése ügyében.