Hét kiló szarvasgomba az idei Oscar-gálán

Oscar-díj 2017 menü
Ehető Oscar-szobrocskák
Vágólapra másolva!
Hamarosan kiderül, ki fog jó étvággyal enni a gálavacsorán. A jelöltek között van Denzel Washington, Viggo Mortensen, Ryan Gosling, Isabelle Huppert, Natalie Portman, Meryl Streep, és a mi büszkeségünk, Deák Kristóf is, akinek Mindenki című filmje bekerült az öt legjobb élőszereplős rövidfilm közé.
Vágólapra másolva!

A Variety beszámolója szerint 3 500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7 500 garnélarák, 2 375 perec, 4 250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola is szerepel az alapanyagok között.

A gála menüjét Wolfgang Puck osztrák származású amerikai celebséf állította össze, aki már 32 éve hivatalos főszakácsa az Oscar-díjátadóknak. Ha valaki, akkor ő igazán tudja, hogy a több hónapnyi diéta után a sztárok mennyire ki vannak éhezve a jó falatokra:

– ígéri Puck.

Ehető Oscar-szobrocskák Forrás: Shutterstock

A 35 fogásos menühöz a világ legdrágább pezsgői mellett a sztárok végigkóstolhatják Francis Ford Coppola borászatának legjobb borait is.

A ceremónia Los Angeles-i idő szerint ma este fél hatkor kezdődik (hazai idő szerint február 27-én hajnali fél háromkor).