Forrás: Táfelspicc

A gyorséttermek titka: futószalagon készül az ebéd

Aromák, gyorsfagyasztás, titkos fázisok? Megnéztük az ipar módszereit.

Samuel Dhote

Világhírű tévedés

A híres édesség, ami egy buta hibának köszönhetően került fel a gasztronómiai örökségek listájára.

Forrás: GMM Youtube

Vasalóval steaket sütni? Lehet, de minek?

Két őrült kipróbálta, lehet-e a kenyérpirítóval vagy vasalóval jó steaket készíteni.

Forrás: Táfelspicc

Kebab vagy gyros? Mi a különbség?

Itt az ideje,hogy kiderüljön a titok.

Forrás: Origo

Hogy kerül Rockefeller Budapestre?

Budapest egyik legmenőbb helye, megnéztük, mi a titkuk.

Forrás: Origo

Nem hitvány burger, ez már kajapornó

Megnéztük, mi az igazi hamburger titka.

Forrás: youtube

Utálja a kávét? Nincs egyedül!

Bármilyen meglepő is, de nem mindenki szereti a kávét, hiába próbálja ki.

Forrás: Origo

Evett már garázsban? Most fog!

Termelői piac, áruház, étterem, kávézó és street food egy helyen: mi ez?

Forrás: www.krondc.com

Csokiból épül meg a Pécsi Székesegyház

Rekordkísérlet keretében édességből építik meg a makettjét.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Vacakabb élelmiszert hoznak a multik Magyarországra

A Nébih tesztje kimondta, sok élelmiszerből mi gyengébbet kapunk az osztrákoknál.

Forrás: Ács Bori

Mák: imádjuk az év gyógynövényét

Ön is szereti a mákos gubát? Akkor idén még többet ehet belőle.

Forrás: Gordonramsay.com

Hihetetlen: Gordon Ramsay kedves volt

A híresen beszólogatós kedvű celeb szakács egész rendes, ha úgy látja, van értelme.

Forrás: Thinkstock

Rosszat eszünk: az emberiség negyede vérszegény

A helytelen hozzátáplálás is felelős lehet a vashiány és a lisztérzékenység kialakulásáért.

A péksütemény, amit egy magyar se enne meg

Egy San Francisco-i pékségben feltalálták a szusival bélelt croissant-t, a helyiek imádják.

Forrás: Táfelspicc

Konfirmált kacsacombot hozzon nekem!

Fine dining kisokos gasztrorajongóknak, kötelező.

Forrás: Zirig Árpád

Fekete mese Túrkevén: vér, pálinka, kolbászok

Érzékeny gyomrúaknak nem való, de mindenki más imádni fogja a Böllértalálkozót.

Forrás: Tesco

A csúnya répából is finom torta lesz

A kevésbé formás zöldségeket és gyümölcsöket olcsóbban adja a Tesco.

Fotó: Bakos Zoltán

Küzdünk, mint kövér disznó a jégen

Barta Károly a nulláról épített fel egy szőlőbirtokot a tokaji borvidéken, már külföldre is szállítanak.

Forrás: Gellért Hotel

Kiegyezünk a sörrel!

Ismét téli sörfesztivál, korlátlan kóstolás és finomságok jövő hétvégén.

Forrás: De Leça media/Ricardo Joao De Leca

Igazi luxus: szeretne saját szakácsot?

Házhoz megy a séf és maga tálalja a vacsorát. Ráadásul még jóképű is!

Fotó: Mudra László - Origo

Mázsányi tepertő, regimentnyi vadászpuska

Elindult a FeHoVa, a régió legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászszakvására.

Forrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo

Már bármit lehet utcán enni

A hamburgerrel kezdődött, de ma az olasz gnocchi, a szerb pljeskavica és a mexikói burrito is menő.

Forrás: Thinkstock

Chiamag: káros is lehet, ha túl sokat eszünk

Mindegy, mi van ráírva, nem árulhatnak tejterméket chiamaggal.

Forrás: Zirig Árpád

Két világbajnoki aranyat szerzett a magyar chili

A nagymarosi Gabko Chili szósza nyert a The World Hot Pepper Awardson.

Forrás: Origo

Melyik menza főzi a legjobb ebédet 450 forintból?

Versenyre hívja a Nébih a közétkeztető konyhákat, most kiderül, ki mit tud!

Forrás: Impossible Foods

Michelin-csillagos vegán burger? Állítólag finom

Michelin-csillagos helyen árulják a mindenki által finomnak tartott húsmentes hamburgert.

Forrás: Zirig Árpád

Rántott hús és világbéke

Magyarország egyik legismertebb séfje plázában nyit kifőzdét.

Forrás: youtube

Félmilliós büntetés sült krumpli miatt

Ismét tesztelt a Nébih, és a fagyasztott sült krumplik esetében találtak problémákat.

Forrás: Origo

Ön is utál kertészkedni? Majd a robot!

helyettünk dolgozik, retteghetnek a gyomok.

Forrás: youtube

Négy színben kapható a Lego-burger

Egy filippinó étterem tulajdonost rendesen a megihletett a műanyag építőjáték.

Forrás: AFP/Johanna Leguerre

Ha ezt tudná, nem enne Nutellát

Szemléltető ábra arról, mit is tartalmaz valójában sokak kedvence.

Forrás: Mimi Cheng's

Enne szemétből készült vacsorát?

A pazarlás megakadályozása már a főzés előtt kezdődik, ami ehető, együk meg.

Forrás: http://miniature-calendar.com/

Ennivaló apróságok

Afrikai erdő vagy inkább brokkoli? Cukiságok és viccességek egy japán művésztől.

Forrás: Fausto Arrighi

Nem az ítélkezés a cél

Egy asztalnál Fausto Arrighivel: elkísértük ebédre a Michelin-kalauz visszavonult igazgatóját.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A sörünk is aranyérmes!

Egy prágai sörfesztiválon aranyérmet nyert a Szalonka grodziskie nevű félegyházi búzasör.

Forrás: Origo

Víz alatti étterem libamájjal

Belgium The Pearl néven üzemel egy kétszemélyes étterem egy medencében.

Fotó: Pintér Árpád

Az üszkös zeller is lehet jó

Daniel Berlin svéd sztárszakács Budapesten - mire számítsunk az északiaktól?

Forrás: Cafe X

Robot csinálja a kávét, na és?

Jól néz ki a robotkávézó, csak nem egészen értjük, mi értelme van.

Forrás: Zirig Árpád

Van, aki keményen szereti

Önnek a savanyú és kemény vagy az édes és puha alma a kedvence?

Forrás: TOKYO BARGAIN MANIA

Ha nem szereti a halat, itt a csokiszusi

Ha mindig is ki akarta próbálni a szusit, de nem volt gusztusa a nyers halhoz, akkor most!

Forrás: Tositos/Facebook

A chips, ami megmondja, ha részeg az ügyfél

Csak bele kell lehelni a zacskóba és a csomagoláson jelzi, ha nem szabad vezetni.

Még több cikk