Caneloni

caneloni 310
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 90 perc, bruttó 90 perc

Hozzávalók:

A tészta:

  • 400 g liszt
  • 75 g zsír
  • 40 g cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 15 g kakaó
  • 60 g Marsala
  • 60 g fehérborecet
  • olaj a sütéshez
  • 3-4 cm átmérőjű üres, kimosott, 7-8 cm hosszú vascső, vagy üres konzervboboz a sütéshez

A töltelék:

  • 1 kg birkaricotta
  • 600 g cukor
  • csipet fahéj
  • cannoloként 2 db kandírozott cseresznye, vagy két gyufaszálra vágott kandírozott narancshéj

A cső tésztájához elkeverem a lisztet a cukorral, kakaóval, hozzáadom a zsírt, alaposan eldolgozom, majd a tojásokat, Marsalát, és az ecetet is belegyúrom. Jól dolgozható, ne ragacsos tészta legyen, Becsomagolva elrakom a hűtőszekrénybe pihenni egy órát.

2 mm vastagra nyújtom, 10 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle, az olajozott dobozon formázom, és bő, forró olajban kisütöm, leginkább dobozostul, ha összeesne. Csipesszel érdemes dolgozni, és több dobozzal jobban lehet haladni. A megsütött csöveet papírtörlőn leitatom.

A krém hozzávalóit elkeverem, megtöltöm a tésztát, a közepébe rakom a kandírozott gyümölcsöt és évente megeszek egy darabot. Néha kettőt, de akkor két évig nem eszem belőle.