Firenzei pacal (Trippa Fiorentina)

firenzei pacal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc nettó, 3 óra bruttó

Alapanyagok:

  • 1 kg pacal
  • 2 lilahagyma finomra vágva
  • 2 répa felszeletelve
  • 3 db zellerszár felszeleteve
  • 4 db meghámozott, kimagozott paradicsom
  • peperoncino ízlés szerint
  • só, bors, fehérbor, olívaolaj
  • reszelt parmezán

A zöldségeket, hagymát az olajon megpirítom, majd rádobom a felcsíkozott pacalt.

Levet fog engedni, úgyhogy zsírjára sütöm.
Hozzáadom a kézzel szétnyomott paradicsomokat, sózom, borsozom, paprikázom és fedő alatt puhára főzöm, de úgy, hogy a végeredmény kicsit leveses legyen.

Tálalás előtt parmezánnal megszórom.