Narancsos ördögpirula

narancsos ördögpirula
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 70 perc, bruttó 90 perc

Hozzávalók, a tészta:

  • 150 g tej
  • 75 g kukoricaolaj
  • 3 g só
  • 150 g liszt (bl 55)
  • 4-5 db egész tojás

Egy nagyobb lábasban felforralja a tejet, olajat, sót. Felforralja, és egyszerre belezúdítja a lisztet, energikusan keveri, keveri, amikor öszeállt, hagyja pihenni pár percig, és egyenként, mindegyiket alaposan elkeverve adja hozzá a tojásokat.

Öntet:

  • 250 g tej összeforralva egy mandarin/narancs/citrom héjával
  • 2 tojássárgája
  • 35 g cukor
  • 15 g Maraschino likőr

A sárgáját habosra keveri a cukorral, fokozatosan egyesíti a lehűtött tejjel, likőrrel és folyamatos kevergetés mellett összefűzi (ne melegedjen 82 fok fölé, akkor összekap)
Megjegyzés: Az olasz édességek közül talán a profiterol a legismertebb égetett fánk. Ez egy citrusos, bár könnyebbnek semmiképpen sem nevezhető változat.

A receptet a Pomo d'Oro-tól kaptuk.