Lekváros pitetorta

lekváros pitetorta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc nettó, 90 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 2 dl lekvár
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

A tészta hozzávalóit (liszt, vaj, cukor) eldolgozom. A hűtőben pihentetem, amíg újra megkeményedik benne a vaj (kb. 45p).

180 fokra előmelegítem a sütőt, a tésztából gombócot formázok, fél centi vastagra nyújtom és kibélelek vele egy formát úgy, hogy 2 cm magas pereme legyen. Pitesütőformával rendelkezők előnyben, de vészhelyzetben jó a tortaforma is. Beleöntöm a lekvárt és 20-30 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihülni, majd szeletelem.

Tanács: A lekvárt lehet tésztával rácsozni, de nem muszáj.