Vesés pite

vesés pite
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő:

Alapanyagok:

  • hájas tészta
  • két vese
  • egy sertésszív
  • 30 dkg fartő
  • egy fej apróra vágott vöröshagyma
  • só, bors, konyak, friss tárkony, kakukkfű
  • vaj

A mennyiségek egy 26 centis formára elegendőek.

A szívet borsos, babérleveles vízben puhára főzöm, a levét nem szűröm le a mosogatóba. A vesét megtisztítom, felkockázom, a húst is, és bőséges vajon körbesütöm. Kiveszem a húsokat, a zsiradékon megpirítom a hagymát, visszarakom a húsokat.

Leöntöm konyakkal, elforralom róla. Felöntöm a szív levével, belekeverem a felkockázott szívet és összeforralom. Sózom, borsozom, kevés friss, apróra vágott tárkonnyal és kakukkfűvel ízesítem.

A formát kibélelem a fél centisre nyújtott tésztával, beletöltöm a húsokat, a tetejére is vágok a tésztából és 150 fokos sütőben készre sütöm.

Tanács: Alattomosan nehéz, nagyon zsíros étel, csak óvatosan vele.