Pirított sertésfül

pirított sertésfül
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 2,5 óra főzési idő, plusz hűlési idő

Alapanyagok:

  • 500 g sertésfül
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • egész bors

A füleket kuktában hagymával, fokhagymával, csilipaprikával és egész borssal 2,5 órát főzöm. Leszűröm és félbehajtom.

A félbehajtott füleket lesúlyozva, préselve kifagyasztom (3 fokos hűtőszekrényben).

A hűtőszekrényből kivett füleket közvetlenül a forró, kevés zsiradékkal kikent teflonba dobom, ahol közepes lángon, 3-4 percig sütöm mindkét oldalát.

A receptet a MÁK Bisztrótól kaptuk.