Csillagánizsos-sörös oldalas

csillagánizsos oldalas
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc bruttó 2,5 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg sertésoldalas feldarabolva
  • 5 dl barna sör
  • 3 db csillagánizs
  • 1/4 habanero csilipaprika
  • 4 szál kakukkfű
  • bors

A húst körbepirítom, és fél decinként felöntöm a sörrel, magas lángon hagyom elpárologni.

Aikor elfogyott a sör fele, ráöntöm a többit a húsra, sózom, borsozom, hozzáadom a fűszereket.

Készre főzöm, majd fedő nélkül főzve hagyom a szaftját besűrűsödni.

Megjegyzés: A sör a lelke, minél finomabb, annál jobb lesz, a füstölt malátából készülő bambergi Aecht Schenkerla különösen illik hozzá.