Ecetes tüdőleves

tüdőleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 1,5 óra főzési idő.
Alapanyagok:

  • 1 kg tüdő
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • két szardella
  • pár szem fekete olajbogyó
  • csapott evőkanál kapribogyó
  • egy evőkanál jófajta mustár
  • egy biocitrom
  • 1-2 evőkanál 10%-os ecet
  • só, bors, kevés füstölt szalonna

Egy kevés füstölt szalonna zsírján az apróra vágott hagymát üvegesre párolom.

Átsütöm rajta a falatnyira darabolt tüdőt. Kevés mustárral, sóval, borssal ízesítem, felöntöm vízzel, és alacsony lángon másfél órát főzöm.

Beleteszek néhány szem fekete olívabogyót, a kapribogyót és a két elkapart szardellát.

Belereszelem egy fél citrom héját, majd ecettel és citromlével ízesítem.

Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.