Franciasaláta, orosz saláta

franciasaláta, orosz saláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 25 perc

Alapanyagok:

  • 500 g burgonya
  • 200 g zöldborsó (sose konzerv, az túl löttyedt ide)
  • egy fej lilahagyma apróra vágva
  • egy csokor petrezselyem
  • egy csokor tárkony (opcionális)
  • 50 g kapribogyó
  • 50 g csemegeuborka
  • egy tojássárgája
  • 1 dl olaj, akár olívaolaj
  • 1 kiskanál mustár,
  • 1/4 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

A nem túl puhára főtt krumplit felkockázom (minél apróbbra, 1,5×1,5 cm már jó), elkeverem az apróra vágott lilahagymával, csemegeuborkával, és a fűszernövényekkel.

A zöldborsót egy darab vajon és kevés vízen megpárolom, de csak ropogósra, nem kell megfőzni.

Hozzáadom a kapribogyókat, sózom borsozom.

A tojássárgájából és az olajjal majonézt készítek, citrommal, mustárral ízesítem és a salátához keverem.