Joghurtos padlizsán

joghurtos padlizsán
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • Két közepes padlizsán
  • Fél liter, jó minőségű joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor korianderzöld
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A padlizsánt megmosom, letörölgetem és héjastól felkockázom.

Olajon megsütöm folyamatosan kevergetve, míg barna nem lesz minden oldala. Félreteszem hűlni.

A joghurtot összekeverem a zúzott fokhagymával, az apróra vágott korianderzölddel, fél citrom levével, sózom, borsozom és beleforgatom a sült padlizsánt. Fogyasztásig hűtöm.

A koriandert helyettesíthetjük petrezselyemmel és mentával.