Pacalleves

pacal leves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 2 óra

Alapanyagok:

  • 80 deka pacal,
  • 3-4 liter borjúleves, lassan fő meg a pacal, ha fogy a lé, legyen mivel pótolni,
  • 1 nagyobb répa lereszelve
  • 1 savanyított erőspaprika, mondjuk cseresznye kimagozva, felkockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, egyéb fűszernövény ami a kertben akad
  • ecet, ha savanyúan szeretik.

Felteszem a pacalt főni, mikor felforrt, leöntjük róla a vizet.

Ha akad maradék alaplé, akkor abban, ha nem, akkor ismét vízben teszem fel főni.

Dobok bele fokhagymát, paprikát, sózom, borsozom, amikor szinte kész, belereszelem a sárgarépát.

Tejfölt és minél kevesebb lisztet összekeverek, és szűrőn keresztül behabarom a levest. Ecettel savanyítom.